Nieuws

Veel afval gestort op stortplaats Heerenveen

Afvalverwerkingsbedrijf Omrin heeft afgelopen jaar veel asbest en andere moeilijk verwerkbare afvalsoorten binnengekregen, zoals verontreinigde grond en industrieel afval. Hierdoor is er bijna de dubbele hoeveelheid afval gestort op de stortplaats in Heerenveen. De verwachting was dat er 120.000 ton afval gestort zou worden. Dit is echter 217.000 ton geworden.

Vakbeurs Recycling richt dit jaar op gehele afvalketen

De vakbeurs Recycling 2018, die dit jaar plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem en is georganiseerd door Easyfairs, zal dit jaar het thema iets anders aanpakken. Dit jaar richt het evenement zich op de gehele afvalketen, de afvalinzameling, het transport, het sorteerproces, de opslag, de verwerking en natuurlijk de recycling. Dit om zo alle schakels uit de afvalketen te betrekken. Met name de aanpak van bouwafval wordt extra belicht.

Drijvend stadspark geopend in Rotterdamse Rijnhaven

Na Brussel en het eiland Ambon (Indonesië) is ook het drijvende stadspark in de Rotterdamse Rijnhaven, geheel gemaakt van gerecycled plastic afvalmaterialen, geopend.

Het drijvende stadpark is ontwikkeld door Recycled Island Foundation en Audi Environmental Foundation en is gemaakt van gevonden plastic afval uit de Nieuwe Maas in Rotterdam. Hiermee willen de organisaties aandacht voor de plastic vervuiling in de zeeën en oceanen vragen en oplossing aandragen voor dit probleem.

Barneveld zet chemische bestrijdingsmiddelen in

De Japanse duizendknoop is een woekerplant die zo agressief is dat het kabels, wegen, riolering en funderingen beschadigt. In Barneveld heeft men erg veel overlast van deze plant. Hij is nu op 55 locaties binnen de gemeente gesignaleerd. Daarom heft de gemeente besloten om vanaf eind augustus t/m oktober de groei van deze plant drastisch te bestrijden. En wel met chemische bestrijdingsmiddelen.

Pogingen plastic recycling grootste oorzaak voor zwerfafval in zeeën en oceanen

Een rapport van de Global Warming Policy Foundation (GWPF) in Londen heeft conclusies laten blijken die tegenstrijdig zijn met de huidige denkwijze rondom de aanpak van het plastic afvalprobleem. De auteur van het rapport, volksgezondheidsexpert dr. Mikko Paunio, stelt dat het verbranden van afval zelfs beter zou zijn dan dit proberen te recyclen. De vele pogingen om plastic afval te recyclen zijn volgens hem een van de belangrijkste oorzaken van het zwerfvuil in de zeeën en oceanen.

Inwoners Land van Cuijk en Boekel gaan meer betalen voor afval

Inwoners van de vijf gemeenten die onder Land van Cuijk en Boekel vallen gaan meer betalen voor het wegbrengen van hun afval. De regio kwam door hogere verwerkingskosten van het afval in 2017 zo’n 7 ton tekort. De gemeente laat weten dat de verwerkingskosten voor afval toenemen omdat er meer afval wordt ingezameld. Met name de inzameling van plastic afval stijgt sterk door de aandacht die dit krijgt, waardoor de prijs van de verwerking hiervan ook oploopt.

Pagina's