U bent hier

Nieuws

Inwoners Dronten ontvangen afvalpas met instructiebrief

Inwoners van gemeente Dronten hebben afgelopen week de nieuwe afvalpas voor het wegbrengen van afval ontvangen. De gemeente heeft elk huishouden hierbij een uitgebreide brief met uitleg en regels voor afvalscheiding gegeven. Met de afvalpas hebben huishoudens toegang tot de ondergrondse containers die in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn geplaatst. Ook verleent de pas toegang tot de milieustraat.

Diefstal milieustraat Terneuzen

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 1 uur ’s nachts een 26-jarige man uit Terneuzen aangehouden op de Hogendijk in Terneuzen. Hij had verschillende elektrische apparaten gestolen vanaf het terrein van de gemeentelijke milieustraat aan de Koegorsstraat. De politie heeft de man gearresteerd en na onderzoek bleek dat op het terrein nog twee gevulde tassen stonden die de man van plan was later op te halen. De man is overgebracht naar een politiecel voor nader onderzoek.

Open dag en officiële opening milieustraat Nieuwkoop

De nieuwe milieustraat van gemeente Nieuwkoop op bedrijventerrein Schoterhoek in Nieuwveen is al vanaf 2 januari geopend voor bezoekers, maar de officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 18 januari met daarvoor nog een open dag op zaterdag 13 januari.

China stopt invoer plastic afval vanuit Europa

China heeft haar importbeleid voor de invoer van afval vanuit Europa aangescherpt. Het land weigert sinds 1 januari dit jaar vierentwintig soorten afval, waaronder textiel en plastic. Dit levert grote problemen op voor Europa aangezien het merendeel van ons plastic afval in China verwerkt werd.

FloraHolland draagt bij aan verduurzaming van de sierteeltsector

Veilingorganisatie FloraHolland en samenwerkingspartner Milgro willen graag bijdragen aan het verbeteren van ons milieu. De organisaties hebben zichzelf als doel voor 2018 gesteld om het recyclingpercentage te verhogen naar ten minste 88%.

Wethouder opent vernieuwde milieustraat Woudenberg

De vernieuwde milieustraat van gemeente Woudenberg is afgelopen vrijdag, 5 januari, geopend door wethouder De Kruif. Als cadeau kregen de eerste 25 bezoekers van die dag een mandje mee naar huis waarmee keukenafval eenvoudig gescheiden kan worden.
De nieuwe milieustraat heeft een weerbrug, zodat wanneer auto’s grof huishoudelijk afval of gemengd bouw- en sloopafval brengen de hoeveelheid gemakkelijke en nauwkeurig te meten is. Bezoekers betalen voor deze afvalsoorten 15 cent per kilo.

Kerstbomenasiel in Leiden voor hergebruik kerstbomen

In de gemeente Leiden kunnen inwoners deze week hun kerstboom langs de weg laten ophalen of naar de milieustraat brengen. Maar eigenlijk is het zonde om mooie, levende bomen weg te gooien toch? Daarom is in Leiden het kerstbomenasiel opgericht aan de Ommedijksweg 30 bij Kunstweide Ommenabi.

Brand op milieustraat Katwijk

Brand op de milieustraat van Katwijk, gelegen aan de Taanderstraat op industrieterrein ’t Heen. De brand ontstond in de ochtend op 1 januari. De afvaldienst had afval opgehaald in woonwijken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en dit gestort op de milieustraat. Wat zij echter niet hadden opgemerkt was dat er ook vuurwerkresten, kerstbomen en olievaten tussen dit afval zat. Deze materialen waren nog niet voldoende afgekoeld en zodoende ontstond de brand. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur met twee hogedrukspuiten snel onder controle gekregen.

Nieuwe regeling milieustraat Best valt niet goed bij inwoners

Gemeente Best zal per 1 januari 2018 een nieuwe regeling bij de milieustraat invoeren. Inwoners moeten al vanaf de 3e keer dat zij huishoudelijk afval aanleveren, gaan betalen. Alle huishoudens hebben daarvoor afgelopen week een nieuwe milieupas ontvangen. De inwoners van de gemeente zijn fel tegen deze nieuwe regeling.

Gemeente Goeree-Overflakkee maakt afval brengen geheel gratis

Bewoners van gemeente Goeree-Overflakkee mogen van 1 januari gratis met hun particulier afval naar de milieustraten in Goedereede en Middelharnis. Daarnaast gaat de gemeente grof huishoudelijk afval, indien gewenst, eenmaal per maand aan huis ophalen met ingang van 1 april 2018. De afvalstromen oud metaal en wit- en bruingoed worden, zoals momenteel ook gebeurd, eenmaal per week aan huis opgehaald.

Pagina's