Afvalscheiding op stadskantoor Bergen op Zoom

Op het stadskantoor in Bergen op Zoom zijn speciale inzamelbakken geplaatst waarin afval gescheiden ingezameld kan worden. Het doel is volledige recycling. Wethouder Yvonne Kammeijer vertelt dat de gemeente het belangrijk vindt dat ambtenaren een goed voorbeeld gegeven aan de plaatselijke bevolking. Het stadskantoor is hiermee afvalneutraal geworden

De ambtenaren uit Bergen op Zoom zamelde papier en restafval al wel gescheiden in. Alle afvalbakken en papierbakken zijn nu van de kamers en alles dient te worden ingeleverd bij de verzamelbakken in de gangen en bij de keukens. Ambtenaren hebben wel de mogelijkheid om een biobased afvalbakje, gemaakt van bamboe en mais, op hun bureau te plaatsen. Jaarlijks produceert het stadskantoor 24.000 kilo papier en 25.000 kilo restafval.

Sabine van Rooijen, facilitair coördinator, vertelt dat er op het kantoor enkel nog over grondstoffen voor nieuwe materialen wordt gesproken. Het woord afval wordt niet meer gebruikt. Van Rooijen was belast met de uitvoering van het project. Ze vertelt dat het scheiden van afval een belangrijke bijdrage levert aan een goede toekomst.
.