Nieuwe app helpt je bij het afval scheiden

Een app die je kan helpen bij het scheiden van afval? Dit is nu mogelijk met de EcoScan app. Door middel van beeldherkenning krijgt u via de app advies over op welke wijze u het afval moet sorteren.

Afvalscheiding is belangrijk
De EcoScan is te downloaden op Andoid en iOs telefoons. Het werkt simpelweg door een foto te maken van uw afvalproduct. De app vertelt u vervolgens bij welk soort afval dit thuishoort. Afval op de juiste wijze scheiden is van groot belang. Als er één item in de verkeerde afvalbak belandt, vervuild dit de andere items waardoor deze niet meer gerecycled kunnen worden.

Afval scheiden kan best ingewikkeld zijn
U denkt misschien dat u uw afval al op de juiste wijze sorteert. Maar en kapotte lamp, is dat chemisch afval of niet? Een chipszak of een piepschuim schaaltje, is plastic afval of niet? Mag karton ook in de papierbak? Er zijn wel tien tot vijftien verschillende afvalsoorten en dit kan soms best verwarrend zijn. De EcoScan app heeft antwoord op al deze vragen.

Geen afval? Naar de kringloopwinkel!
Naast dat u met de Ecoscan app tijd bespaart met het uitzoeken van uw afval, helpt het u ook bij hergebruik. Als het gescande item nog compleet en in goede staat is, geeft de app het advies om dit naar een kringloopwinkel te brengen om het in de container voor de kringloopwinkel te deponeren op de milieustraat.