Vuilniswagenchauffeur vindt gedumpt hondje tussen afval in vuilniswagen

Op Goede Vrijdag heeft een oplettende vuilniswagenchauffeur een aparte vondst gedaan tussen het afval en daarmee een dierenleven weten te redden. Toen hij met zijn vuilniswagen door Eindhoven reed en even uitstapte voor een controle, hoorde hij geblaf uit de wagen komen. De chauffeur en een medewerker van de gemeentelijke milieustraat namen snel een kijkje en vonden een jong hondje tussen het vuilnis in een linnen zak. Het beestje was gewond aan zijn kop maar leek verder in goede gezondheid te verkeren.

Het dier moet zeker gedumpt zijn volgens de vinders. Het is voor een hond onmogelijk om zelf in de vuilniswagen te klimmen en bovendien zat hij in een zak. Het dier is gevonden tussen afval dat uit de ondergrondse containers gehaald is. Vermoedelijk heeft hij niet langer dan een uur in de vuilniswagen gezeten.

Na de vondst heeft de dierenambulance het hondje direct meegenomen voor onderzoek door een dierenarts. Hij maakt het goed en is overgebracht naar het asiel om snel een nieuw baasje te kunnen krijgen. Er is melding gemaakt bij de dierenpolitie en er loopt een onderzoek naar wie het dier gedumpt heeft. Hij draagt een chip dus mogelijk kan de voormalig eigenaar snel gevonden worden.