Boswachters boos om gedumpt afval in natuur

Het komt veel voor: Afvaldumping in de natuur. Verpakkingen, laminaat, plastic, huisraad…. werkelijk van alles wordt er achtergelaten. Thijmen van Heerde, boswachter in de Millingerwaard, is dit spuugzat.

Boze berichten op Twitter
Van Heerde plaatste boze berichten op Twitter. Hij plaatste hier foto’s bij van onder andere stoelen, speelgoed, een wasrek en stereotorens bij. Allemaal gedumpt afval in de natuur van Millingerwaard. “Het meest bizarre is nog wel dat dit natuurgebied op minder dan een kilometer van de milieustraat ligt!”, laat hij weten. Ook zijn collega, boswachter Arnoud van Utrecht, komt vaak afval tegen tijdens zijn werk. “Het zijn allemaal materialen die gewoon gratis naar de milieustraat gebracht mogen worden. Het kan dan gerecycled en hergebruikt worden. Dat mensen het hier dumpen slaat echt helemaal nergens op”, aldus Van Utrecht.
De boswachters begrijpen niet waarom mensen dit blijven doen en proberen door hun Tweets op internet duidelijk te maken dat dit echt per direct moet stoppen. Ze hopen dat het afval op de foto’s herkend wordt zodat de ‘daders’ gevonden kunnen worden. Ze willen graag een hartig woordje met hen spreken.