Kinderen Geuzencollege Vlaardingen leren over duurzaamheid

Kinderen op het Geuzencollege in Vlaardingen leren op school de deze week meer over afval, recycling, milieu en duurzaamheid. Dit doen zij in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag organiseren bedrijven en de overheid verschillende activiteiten om mensen meer bewust te maken van het belang van duurzaamheid.

Op het Geuzencollege houden ze het echter niet bij maar één dag. De leerlingen zullen deze week de normale lessen overslaan en in plaats daarvan doen zij activiteiten om meer te leren over deze belangrijke thema's.
Zo zijn de kinderen fanatiek plastic doppen aan het inzamelen. De klas die de meeste doppen heeft, wint een prijs. De doppen kunnen gerecycled worden en de stichting KNGF Geleidehonden ontvangt hier per kilo een vergoeding voor. Ook werken de kinderen gedurende de week aan een maatschappelijk project, ze gaan op pad in de buurt om zwerfafval op te ruimen en maken een uitstapje naar NEMO. Daarnaast komen er verschillende organisaties langs, zoals WhattP, Greenpeace en Stichting Lawine, om de kinderen meer te leren over bijvoorbeeld duurzame energie of de plastic soep in de oceanen.