Bouw nieuwe milieustraat Uden

Dit najaar zal de gemeente Uden beginnen aan de bouw van de nieuwe milieustraat aan de Mariniersstraat in Uden. Volgens de plannen zal de milieustraat op 1 januari 2015 klaar zijn voor gebruik.

De nieuwe milieustraat neemt een oppervlakte van vierduizend vierkante meter in beslag, dit is groter dan de huidige locatie aan de Vliegeniersstraat. De totale bouwkosten zullen naar schatting ongeveer vijf ton bedragen.

Veranderingen
De huidige milieustraat is als sinds 1998 in gebruik. Maar nu loopt het contract met afvalverwerker Van Kaathoven af. De gemeente vond dit een ideaal moment om een nieuwe milieustraat te realiseren. Hierdoor kan een betere stortplaats gemaakt worden zodat de service en het gemak voor de burger beter worden. "De routing gaat veranderen en we maken gebruik van nieuwe technische ontwikkelingen", legt Hiltja Hoff, beleidsmedewerkster van de gemeente, uit.

Een van de verbeteringen is de aanbouw van bordessen vanwaar het afval op de stort beland. In de huidige situatie moeten burgers het afval boven hoofdhoogte tellen om het over de reling van de containers te kunnen gooien. "Daarnaast blijft de scheiding van de afvalstromen nu nog hetzelfde, maar er wordt wel rekening gehouden met de mogelijkheid dat we in de toekomst de rotzooi nog meer gaan scheiden." aldus beleidsmedewerkster Hoff.
De prijzen van de verschillende afvalstromen zullen ook niet stijgen. Of de openingstijden veranderen zal later nog bekend worden gemaakt.