Blikkenbak geplaatst in Tiel

In Tiel is sinds kort een 'blikkenbak' geplaats. Deze is te vinden op het terrein van Kringloopwinkel Secunda aan de Spoorstraat. Alle inwoners uit de omgeving kunnen hun lege blikken en oud ijzer in deze bak deponeren. Hiermee worden de inwoners van de regio Rivierenland geholpen in de strijd om de grijze kliko of restafvalzak zo leeg mogelijk te houden.

Mini-milieustraat
De “blikkenbak” is onderdeel van de “mini-milieustraat” van kringloopwinkel Secunda. De blikkenbak was vanaf plaatsing, enkele weken geleden, direct een groot succes. Veel mensen sparen de blikken nu op om ze in de blikkenbak te gooien, en dat scheelt veel ruimte in de kliko of afvalzak. Naast de blikken en oud ijzer kunnen bij de “mini-milieustraat” nog meer producten worden ingeleverd voor recycling, denk aan: Kaarsen, ongebruikte luiers, cartridges en toners, kurken, frituurvet, spaarlampen, batterijen en elektrische apparaten. Ook is er een glasbak, oud papierbak en een “plastic hero” inzamelcontainer op het terrein aanwezig.

Niet alles weggooien
Door het nieuwe inzamelconcept van Avri gaan burgers bewuster om met het scheiden van afval. Afval scheiden bespaart kosten en het levert een bijdrage aan een beter milieu. De inzamelmethode die Avri hanteert komt ten goede aan milieudoelstellingen van Secunda. Met de komst van de “blikkenbak” van Secunda worden de doelen weer een stapje meer bereikt. Overigens gooit u nog bruikbare, overbodige spullen niet in de kliko, want deze spullen kunt u ook bij Secunda inleveren. Dit geldt voor textiel, boeken, meubels, speelgoed, huisraad en dergelijke. Een andere doelstelling van Secunda is namelijk goedkopere tweedehands spullen verkopen in de winkel en werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.