Bedrijven Marius Pedersen en Van Werven recyclen in Denemarken

Kunststof Recycling Van Werven uit Biddinghuizen is zeer trots op hun nieuwe klant. Het bedrijf heeft een groot order binnengehaald in Denemarken. Vanaf heden zal dit Flevolandse bedrijf het PVC-afval in Denemarken gaan recyclen.

Internationaal proces
Het afval wordt in Denemarken verzameld door gemeenten en afvalbedrijven en samengebracht op zeventig verschillende punten. Het afvalinzamel- en recyclingbedrijf Marius Pedersen heeft diverse vestigingen in Denemarken en daarom de inzameling van het afval en het transport naar Nederland verzorgen. Kunststof Recycling Van Werven zal het afval verwerken en er een grondstof uit halen waarmee nieuwe PVC-buizen voor West-Europa kunnen worden geproduceerd.

Tactische samenwerking
De tender werd uitgeschreven door WUPPI, een overkoepelende organisatie van vijf PVC-producenten in Denemarken. De initiatiefnemers van deze samenwerking gaan uit van een opbrengst van circa 3.000.000 kg PVC-afval over minimaal drie jaar om te recyclen. De organisatie WUPPI heeft voor de combinatie Marius Pedersen en Van Werven gekozen vanwege het logistieke netwerk en innovatieve recyclingproces. Denemarken kan in eigen land dit proces niet uitvoeren aangezien er geen recycling bedrijf gevestigd in het land.