Basisschool plaats speciale bak voor afvalscheiding

Steeds meer basisscholen zetten zich in om de jonge kinderen al bewuster om te laten gaan met afval. Zo ook RK basisschool De Egelantier in Noordwijkerhout. Zij plaatsen een speciale afvalbak op het schoolplein waar afval gescheiden kan worden ingezameld. Hiermee zijn zij de eerste in de regio.
Op afgelopen donderdag, 28 januari, heeft wethouder J.C.F. Knapp, de prullenbak officieel in gebruik genomen. Dit deed hij gezamenlijk met de oudste en de jongste leerling van de school. De afvalbak heeft drie aparte inzamelbakken, voor papier, plastic en restafval. Ook was er een vuilnisman aanwezig op de dag van de onthulling om uitleg te geven over nog een extra inzamelsysteem. Ook in de klas moeten de leerlingen namelijk bewust hun afval sorteren. In elk klaslokaal komen vier aparte bakken, voor plastic, papier, gft en restafval.
De Egelantier hoopt dat de kinderen zich bewuster worden van afvalscheiding en recycling. Zij leren in te zien dat veel van de materialen die ze weggooien gewoon weer opnieuw gebruikt kunnen worden en dat dit het milieu kan verbeteren.