Basisschool in Papendrecht opent milieustraat

In Papendrecht is een milieustraat geopend in de Openbare basisschool Anne Frank. De school heeft dit schooljaar de speerpunten duurzaamheid en techniek opgesteld. Drie belangrijke onderwerpen waar aan gewerkt zal worden zijn de bestrijding van zwerfvuil, het scheiden van afval en zoveel mogelijk behoud van grondstoffen.

Leren over afval en milieu
Woensdag 17 september is op feestelijke wijze het startschot gegeven voor het project, en is de milieustraat geopend in de hal van de school. Deze blijft daar tot aan de herfstvakantie.

Het doel van dit project is dat kinderen leren dat:
• je zuinig op het milieu en je omgeving bent
• het scheiden van afval belangrijk is
• afval opnieuw te gebruiken is

Woensdag 15 oktober wordt er een kijkavond georganiseerd waar belangstellenden de werkstukken en eindresultaten van de verschillende groepen kunnen bewonderen.

Zoeken naar zwerfafval
Een van de 'uitstapjes' tijdens de projectperiode is dat de kinderen op vrijdag 19 september de woonwijken ingaan om zwerfafval te verzamelen. De actie, die de naam 'Buurt Schoon' heeft zal om 9.00 uur door Wethouder J. R. Reuwer-Verheij gestart worden. De gemeente zal de kinderen ondersteunen en daarnaast worden mensen uit de wijk opgeroepen om de kinderen als deskundigen te begeleiden tijdens hun zoektocht naar zwerfafval. Netwerk zal het afval van deze school monitoren en wegen.