Afsluiting 100-100-100 project in Zwolle

De 100-100-100 proef van afvalverwerkingsbedrijf ROVA is ten einde gekomen. In dit experiment hebben honderd huishoudens 100 dagen lang 100% afvalvrij geleefd. Morgen, vrijdag 5 juni, wordt het afsluitende seminar georganiseerd bij Van der Valk in Zwolle. De resultaten zullen dan bekend gemaakt worden, de deelnemers worden hartelijk bedankt en het stokje wordt overgedragen aan staatsecretaris Mansveld, het bedrijfsleven, andere gemeenten, de recyclingbranche en de overheid.

Aanwezigen
Op de seminar komen de deelnemers van de 100-100-100 proef, bedrijven van de recyclingindustrie, consumentenorganisaties, producenten uit het bedrijfsleven, raadsleden, ambtenaren en wethouders van de gemeente, politie en branchegenoten. Er wordt besproken welke rollen de aanwezigen kunnen spelen bij en wat hun kansen zijn in het afval- en recyclingproces. Ook ruimtevaarder Andre Kuipers zal aanwezig zijn om te vertellen hoe hij de aarde heeft gezien vanuit het heelal en hierbij de link leggen met afval en grondstoffen.

Minder restafval, meer hergebruik
Wat ROVA wil bereiken is minder restafval en meer hergebruik van afvalstoffen. Dit kan bereikt worden door te zorgen dat consumenten, gezinnen en huishoudens minder afval overhouden. Wellicht is het vreemd dat juist een afvalverwerkingsbedrijf streeft naar minder afval, maar ROVA is van mening dat mensen zich prettiger voelen in een schone en veilige leefomgeving en dat zij zuinig moet omgaan met de schaarse grondstoffen. Het is hierbij belangrijk dat mensen zoveel mogelijk afval hergebruiken.