Aanpassingen bij milieustraat Twenterand

De raad van de gemeente Twenterand heeft vorig jaar besloten de gemeentelijke milieustraat, voorheen afvalbrengpunt, te verbeteren op een aantal gebieden. Het inleveren van afval bij de Milieustraat zal hierdoor sneller verlopen.

Zo simpel mogelijk afval inleveren
De veranderingen zijn gebaseerd op het principe om zoveel mogelijk afval scheiden, en zo simpel mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders op deze manier inwoners aan te zetten tot nog meer afvalscheiding.
Op 22 april zijn de nieuwe, verlaagde tarieven voor het brengen van afval vastgesteld door de gemeenteraad. Vanaf eind mei gaat de toegang van bezoekers via een computerzuil waar u uw milieupas scant. De nieuwe tarieven maken de bediening van deze zuil zo eenvoudig mogelijk. Alle huishoudens in de gemeente krijgen begin mei 2014 een milieupas thuisgestuurd. Hiermee heeft u automatisch toegang tot de Milieustraat.
Alle afvalsoorten die op dit moment gratis zijn, blijven gratis, zoals bijvoorbeeld grof tuinafval. De afvalsoorten waar op dit moment voor betaald moet worden, gaan in prijs omlaag of blijven gelijk. De benaming van de tarieven wordt duidelijker en wordt op de computerzuil ondersteund met pictogrammen. De nieuwe tarieven staan ook vermeld op de website van de milieustraat.