Kringloopnieuws

Duurzame kerstboom

Het is drie-koningen, dus de kerstboom kan het huis weer uit. In Limburg kunnen kopers van een duurzame kerstboom deze boom gewoon naar de kringloopwinkel brengen. De winkel zorgt ervoor dat de kerstboom een tweede leven krijg in een bos in Gelderland.

Kringloop Kampen opent Brenglocatie op milieustraat

Kringloop Kampen opent zaterdag 1 februari haar nieuwe Brenglocatie aan de Oslokade 1 op het industrieterrein Haatlandhaven. De Kamper milieuorganisatie neemt op het milieupark een hal van ruim 700 vierkante meter in gebruik. Met de ingebruikname van de nieuwe ruimte zet de Kamper milieucoöperatie zonder winstoogmerk weer een belangrijke stap voorwaarts in haar streven het milieu en de lokale werkgelegenheid te verbeteren.

Noppes met Wecycle nu ook circulair voor elektrische apparaten

Met ingang van 1 januari heeft Noppes een samenwerking gestart met Wecycle. Noppes zal voortaan de tweedehands elektrische apparten die niet meer verkoopbaar zijn laten recyclen door Wecycle. Hiermee wordt de kringloop voor deze producten ook volledig gesloten. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit afval staat ook bekend als e-waste.

Noppes bestaat 20 jaar!

Op zaterdag 24 en zondag 25 november zijn alle Noppes Kringloopwinkels in de feeststemming vanwege het 20-jarig jubileum!

Al 20 jaar werkt Noppes aan duurzaamheid en werkgelegenheid. Inmiddels is dit thema breed verspreid in heel Nederland. Non profit organisatie Noppes heeft inmiddels 16 winkels die onlangs het keurmerk 100% Kringloop behaalden bij de branchevereniging BKN. Extra bijzonder: het keurmerk werd cum laude behaald!

Nieuwe kringloopwinkel in Heerlen

Stichting Paard in Nood (SPIN) heeft een nieuwe kringloopwinkel in Heerlen geopend. Met de opbrengst van de kringloopwinkel zal SPIN verwaarloosde en mishandelde paarden een tweede kans geven. De winkel aan de Eikenderweg 37a in Heerlen is onlangs geopend door Pascale Plusquin, die namens de Partij voor de Dieren in de Heerlense gemeenteraad en in de Provinciale Staten zit.

Emmaus Eindhoven failliet

Een van de eerste kringloopwinkels van Nederland, Emmaus in Eindhoven is failliet. Emmaus werd ook wel de ‘moeder aller kringloopwinkels’ genoemd omdat het als één van de eerste kringloopwinkels van Nederland gold. De vestiging geldt samen met een winkel in Leeuwarden sinds 1962 als de grondlegger in Nederland. Helaas is dat nu ten einde gekomen door het faillissement.

Samenwerking Kringloopwinkel Grou en Omrin-Estafette in afvalscheiding

Onlangs heeft Kringloopwinkel Grou haar medewerking toegezegd aan de door Omrin-Estafette voorgestelde Pilot BEST-tas die 5 september van start gaat. Aan deze proef, die een jaar zal duren, worden in Grou herbruikbare goederen van huis opgehaald door de korfbalvereniging. Omdat het hier een onderzoek betreft, zullen de goederen naar Omrin-Estafette worden gebracht.
Tegelijkertijd is een duurzame samenwerking tussen Kringloopwinkel Grou en de Milieustraat in gang gezet met als doel de afvalscheiding te verbeteren.

Kringloop Kiekeboe Goor bestaat 1 jaar

Op 4 augustus aanstaande viert kringloopwinkel Kiekeboe aan de Bunschotenstraat in Goor haar 1-jarig bestaan. Kringloopwinkel Kiekeboe is in het oude pand van kringloopwinkel Wawollie gekomen. Direct van af de opening had de winkel veel klanten en de inwoners van Goor waren erg enthousiast met een nieuwe kringloopwinkel in de gemeente. Kiekeboe steunt met de inkomsten van de verkoop van tweedehands artikelen stichtingen voor dierenwelzijn.

Kleurmiddagen voor kinderen bij Kringloop Amersfoort

Kringloop Amersfoort, aan de Zwaaikom 21, organiseert in de zomermaanden gezellige kleurmiddagen voor kinderen. Alle kinderen met een ZomerPretPas tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij de kringloopwinkel langskomen om lekker te tekenen en te kleuren. De kleurmiddagen zijn op de volgende data: 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus en de kinderen zijn welkom van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Kinderen met een ZomerPretPas krijgen voor elke activiteit waaraan zij deelnemen een stempel of sticker. Hiermee kunnen ze uiteindelijk een prijs verdienen.

Kleedjesmarkt voor kinderen bij 2Switch Raalte

De zomervakantie komt er weer bijna aan! En wat is er voor kinderen nu fijner dan zelf wat vakantiegeld te kunnen verdienen om extra veel leuke dingen te doen. Daarom organiseert kringloopwinkel 2Switch in Raalte een op zaterdag 14 juli een kleedjesmarkt. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud mogen hier hun oude speelgoed verkopen tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Deelnemen is gratis.
Alles wat niet verkocht wordt (en compleet en niet stuk is) mag na de markt in de kringloopwinkel worden achtergelaten.

Kringloopwinkel Woord en Daad Waddinxveen houdt boekenmarkt

Aanstaande zaterdag, 23 juni, organiseert de kringloopwinkel van Stichting Woord en Daad in Waddinxveen een gezellige boekenmarkt.
De markt is te bezoeken tussen 10.00 uur en 15.00 uur tegenover de winkel aan de Mercuriusweg. U vindt hier vele soorten tweedehands boeken, waaronder ook vele kinderboeken. Voor andere artikelen kunt u deze dag ook gewoon bij de kringloopwinkel zelf terecht. De koffie staat hier voor u klaar.

De opbrengt van de boekenmarkt komt geheel ten goede aan Stichting Woord en Daad die armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Kringloop De Veurdele Noordwolde officieel geopend

Burgemeester André van de Nadort van gemeente Noordwolde heeft afgelopen vrijdag kringloopwinkel De Veurdele aan de Hellingstraat officieel geopend.

Zelfde gemeente, nieuwe locatie
De kringloopwinkel is binnen eigen gemeente verhuist van de Molenstraat naar deze nieuwe locatie naast de brandweerkazerne. Al vanaf 10 april is het nieuwe pand in gebruik voor de inbreng van goederen die aan de achterkant van het gebouw worden binnengebracht.

Kringloop Amersfoort is Leerbedrijf van 2018

Kringloop Amersfoort is deze week uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van 2018’ tijdens het Uitblinkersgala in de Stadschouwburg Utrecht. Het kringloopbedrijf was hiervoor genomineerd door ROC Midden-Nederland.
De prijs, een doorgeefcheque van 2500 euro, werd in ontvangst genomen door de dolblije directeur Mieke Bleij en praktijkbegeleider Teun Rook.

Kringloopwinkel De Cirkel heeft last van illegaal dumpen afval rondom winkel

Ondanks dat we in de gehele wereld meer en meer aan het toewerken zijn naar een circulaire economie waarbij afval niet meer bestaat, blijft het illegaal dumpen van afval nog steeds een probleem. Kringloopwinkel De Cirkel in Borculo merkt dit ook. Wanneer de winkel gesloten is wordt er met regelmaat afval rondom de winkel achtergelaten. De Cirkel wordt hiermee niet alleen met kosten opgezadeld om het afval te verwijderen, medewerkers maken zich ook zorgen om kinderen die het afval vinden en ermee gaan spelen.

Gratis workshop bij kringloop Aktief Doetinchem

Aanstaande zaterdag 2 juni bent u welkom in kringloopwinkel Aktief in Doetinchem voor een gezellige workshop. Tijdens de workshop maakt u een tennisbalbijtertje. Van een tennisbal maakt u een handige bewaarplek voor u sleutelbos zodat u deze nooit meer kwijtraakt. Deelnemen aan de workshop is geheel gratis en ook alle materialen worden voorzien. U ben welkom om 14.00 uur en de workshop duurt tot ongeveer 16.00 uur. Als u wilt deelnemen dient u zich vooraf aan te melden via de website van Aktief of middels het aanmeldformulier dat u in de winkel kunt vinden.

Repair Café bij Kringloopwinkel Vries

Aanstaande vrijdag, 25 mei, is er weer Repair Café bij Kringloopwinkel Vries. U bent welkom tussen 13.00 uur en 16.30 uur om de vrijwilligers te vragen iets te repareren voor u. Dit kan van alles zijn, van broodrooster tot fiets en van speelgoed tot lampen. Als het kapot is, dan proberen de vrijwilligers in het Repair Café dit weer een tweede leven te geven.

Kringloopwinkel De Marske Hippolytushoef moet sluiten

Voorzitter van Stichting Netwerk Roemenië (SNR), Dick Krabbendam, is bezorgd over de toekomst van kringloopwinkel De Marske aan de Irisstraat in Hippolytushoef. De winkel moet over enige tijd het antikraakpand waarin het gevestigd is verlaten omdat de gemeente het als tijdelijk onderkomen voor basisschool De Kei wil gebruiken vanwege een verbouwing.

Pagina's