Hoogland vecht tegen dreigende sluiting kringloop

Kringloopwinkel De Snuffelschuur in Hoogland moet misschien sluiten. Iemand uit de buurt heeft geklaagd over de winkel en het bijbehorende terras en volgens gemeente Amersfoort heeft de winkel geen vergunning. De kringloop past tevens niet in het bestemmingsplan. Bezoekers en eigenaren proberen de sluiting te voorkomen.

De winkel is al 22 jaar een begrip in Hoogland. Niet alleen kunnen mensen er vele spullen kopen, ook is er de mogelijkheid om een kop koffie met gebak te krijgen. Liesbeth Schellekens runt de winkel samen met haar man. Ze vertelt hoe het hen vooral gaat om de gezelligheid van de winkel, het is een goede plek om mensen te ontmoeten.

Liesbeth zegt er niets van te snappen. Pas na ruim 20 jaar komt de gemeeente hiermee, terwijl ze al die tijd niemand kwaad hebben gedaan. Ze had graag gewild dat de gemeente er eerder mee was gekomen. Ze is samen met haar man een petitie gestart om zo de sluiting te voorkomen. Zondagmiddag waren er al ruim tweehonderd handtekeningen verzameld en dit aantal groeit alleen maar verder.

Bezoekers laten weten dat ze graag bij De Snuffelschuur komen. Als de winkel zou sluiten, zou dit voor veel mensen ook het gemis van sociale contacten betekenen. De politiek is er inmiddels mee bezig. Het CDA gaat vragen stellen over de dreigende sluiting in de Amersfoortse gemeenteraad.