Kringloop Tuk na chloorlucht weer terug in oude staat

Afgelopen woensdag waren er wat problemen in de kringloopwinkel in Tuk. Medewerkers klaagden woensdagochtend van prikkende ogen en hoofdpijn. Ook hing er een choorlucht. Een dag later kan de winkel weer gewoon open en was er niet meer aan de hand. De winkel had evenveel publiek als normaal.

Het blijft een raadsel waar de lucht vandaan kwam. Er is geen bron aangetroffen waarvan de geur vandaan zou kunnen komen. De medewerkers in de werkplaats hadden de meeste last van de geur. De verwachting is daarom dat er stoffen binnen gekomen zijn die de geur hebben veroorzaakt. In principe worden er geen chemicaliƫn geaccepteerd, maar soms worden deze toch binnen gebracht. Op Facebook suggereerden mensen dat de geur afkomstig is van freon. Dit wordt echter direct uitgesloten. Freon is een gas die voorheen in koelkasten en spuitbussen werd gebruikt, maar de stof is erg licht en stijgt onmiddelijk.

De burgemeester van de gemeente Steenwijkerland, Rob Bats, suggereerde dat er een onderzoek naar de chloorlucht ingesteld moet worden.