Nieuwe kringloopwinkel in Dordrecht

Deze week heeft de gemeente Dordrecht er weer een nieuwe kringloopwinkel bij! Kringloop Modo is geopend in het voormalig pand van hengelsportwinkel Vismania aan het Neurenburgpad 13-15. De feestelijke opening was een groot succes.

Eigenaar Ronald Wolf is dag en nacht bezig met zijn gloednieuwe zaak en mede-eigenaar Piet Molenaar staat hem bij. Ze hebben elkaar leren kennen toen Molenaar in de winkel van Wolf langs kwam voor een tweedehands gasfornuis. Ze werken beide met passie voor de zaak. "Het wordt regelmatig nachtwerk. Ik haal bijvoorbeeld na werktijd nog kledingkasten op die nog in elkaar gezet moeten worden", vertelt Wolf. "Maar dit vind ik helemaal niet erg. Zolang ik bezig ben met mijn handen is het goed, ik kan niet goed stil zitten". Hij is zelf al een aantal jaar bezig met spullen verzamelen en krijgt geregeld nieuwe goederen binnen via advertenties. De kringloopwinkel begon ooit klein op de zolder van zijn eigen woning maar dit begon al snel te klein te worden voor zijn goedlopende zaak. Na een hele rits aan verhuizingen heeft de winkel nu een vast pand kunnen bemachtigen in Dordrecht.

Extra service
In de winkel is ook een verzameling natuursteen te vinden in de vorm van vazen, pilaren en design meubelen. Daarnaast verzorgt het duo een service om huizen leeg te ruimen als de familie dit niet kan na bijvoorbeeld een overlijden. "We nemen alles mee, zelfs uit een flas van zes verdiepingen zonder lift. Maar natuurlijk altijd met veel respect naar de klant toe'".