Kringloop Kampen opent Brenglocatie op milieustraat

Kringloop Kampen opent zaterdag 1 februari haar nieuwe Brenglocatie aan de Oslokade 1 op het industrieterrein Haatlandhaven. De Kamper milieuorganisatie neemt op het milieupark een hal van ruim 700 vierkante meter in gebruik. Met de ingebruikname van de nieuwe ruimte zet de Kamper milieucoöperatie zonder winstoogmerk weer een belangrijke stap voorwaarts in haar streven het milieu en de lokale werkgelegenheid te verbeteren.

Kringloop Kampen biedt met het nieuwe pand bezoekers het gemak van één adres voor afval en recyclebare goederen. Bovendien helpen de milieuspecialisten van Kringloop Kampen de bezoekers, in overleg voor de weegbrug, met het selecteren van afval en recyclebare goederen.

Kringloop Kampen heeft zich als doel gesteld het huidige afvalpercentage van zo’n acht procent omlaag te brengen naar vijf procent in 2021 en biedt momenteel aan ruim twintig mensen betaald werk. Twee nieuwe betaalde banen zijn een direct gevolg van de nieuwe activiteiten. In 2021 moeten dit er tenminste vier zijn. Wat betreft de sociale werkgelegenheid zijn er door Kringloop Kampen in de afgelopen twee jaar voor twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veilige werkplekken gecreëerd. Eind 2021 wil Kringloop Kampen dit aantal tot in totaal vijftig hebben uitgebreid.