Noppes met Wecycle nu ook circulair voor elektrische apparaten

Met ingang van 1 januari heeft Noppes een samenwerking gestart met Wecycle. Noppes zal voortaan de tweedehands elektrische apparten die niet meer verkoopbaar zijn laten recyclen door Wecycle. Hiermee wordt de kringloop voor deze producten ook volledig gesloten. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Dit afval staat ook bekend als e-waste.

Willem Staphorsius, directeur Noppes: “Door te kiezen voor samenwerking met Wecycle, bieden wij de klanten van al onze winkels de zekerheid dat ook na hergebruik op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten.” Noppes heeft kringloopwinkels in Beverwijk, Gouda, Grootebroek, Hoorn, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Opmeer, Purmerend, Santpoort-Noord, Uitgeest, Velserbroek, Volendam, Woerden, Wormer en Zaandam.

“Ook voor elektrische apparaten die een tweede leven krijgen via de kringloopwinkel, komt ooit het afdankmoment. Het is dan belangrijk deze via ons in te leveren voor recycling. Zo hergebruiken we grondstoffen en komen schadelijke stoffen niet in het milieu”, aldus Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle.

Over Noppes
De filosofie en ambitie waarmee Noppes Kringloopwinkel zich al twee decennia lang met succes manifesteert, leeft inmiddels ook in de samenleving meer dan ooit: inclusieve- en circulaire maatschappij. Binnen dit gedachtegoed, werkt Noppes al 20 jaar aan duurzaamheid en werkgelegenheid als haar voornaamste pijlers. Noppes Kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels, krijgen minder kansrijke op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Daarmee is Noppes milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen.

Over Wecycle
Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste. Dit doen zij voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. De organisatie heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren zij dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In de Wecycle Service Centers verbindt de organisatie circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven zij mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 heeft Wecycle 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.