Kringloop De Veurdele Noordwolde officieel geopend

Burgemeester André van de Nadort van gemeente Noordwolde heeft afgelopen vrijdag kringloopwinkel De Veurdele aan de Hellingstraat officieel geopend.

Zelfde gemeente, nieuwe locatie
De kringloopwinkel is binnen eigen gemeente verhuist van de Molenstraat naar deze nieuwe locatie naast de brandweerkazerne. Al vanaf 10 april is het nieuwe pand in gebruik voor de inbreng van goederen die aan de achterkant van het gebouw worden binnengebracht.

Het grote belang van kringloopwinkels
De openingshandeling van de burgemeester was het onthullen van een spandoek met daarop geschreven ‘nu echt open’. De burgemeester is erg trots op deze kringloopwinkel in zijn gemeente. “Niet alleen ziet deze winkel er mooi en professioneel uit, door het hergebruik van goederen levert de winkel ook een maatschappelijk belang en ondersteunt het de circulaire economie”, vertelt hij. “Er komen steeds meer mensen op armoede en de armoede neemt af. Dit levert een toenemende behoefte aan producten op, en daardoor raken grondstoffen uitgeput. Mensen gooien vaak zonder erbij na te denken spullen weg die nog van prima kwaliteit zijn. Iets naar een kringloopwinkel brengen of op marktplaats verkopen, is voor sommige mensen te veel moeite. Gelukkig komen vintage spullen steeds meer in de mode. De kringloopwinkels in Nederland zijn heel belangrijk voor mensen die krap bij kas zitten. Ook bieden kringloopwinkels werkgelegenheid en stageplaatsen op”, aldus Nadort.

Kringloopwinkel De Veurdele is geopend op dinsdag t/m vrijdag tussen 9.30 uur en 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt op afspraak uw spullen ook bij u thuis laten ophalen door de vrijwilligers van de kringloop.