Kringloop Amersfoort is Leerbedrijf van 2018

Kringloop Amersfoort is deze week uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van 2018’ tijdens het Uitblinkersgala in de Stadschouwburg Utrecht. Het kringloopbedrijf was hiervoor genomineerd door ROC Midden-Nederland.
De prijs, een doorgeefcheque van 2500 euro, werd in ontvangst genomen door de dolblije directeur Mieke Bleij en praktijkbegeleider Teun Rook.

Leren in de praktijk
Bij Kringloop Amersfoort kunnen leerlingen van de opleiding Servicemedewerker niveau 2 aan het ROC Midden-Nederland stage lopen. Door het werken op de verschillende afdelingen van de kringloopwinkel doen de leerlingen werkervaring op en verbeteren ze hun beroepshouding door vaardigheden die ze op school leren in de praktijk te brengen.
“De begeleiding die onze leerlingen bij Kringloop Amersfoort krijgen is uitstekend. Op elke afdeling is een begeleider voor de leerling aanwezig die zowel sociaal en begripvol, als streng en duidelijk kan zijn. Er is een heel positieve werksfeer”, laat Wout van der Veen, medewerker van ROC, weten.

Leerlingen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
“Elke jaar kunnen we 400 mensen de kans geven om bij ons bedrijf werkervaring op te doen. Hiermee vervullen we een belangrijke maatschappelijke rol. Naast leerlingen kunnen hier ook mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt werken”, aldus Mieke Bleij. “Waar we de cheque aan gaan uitgeven weet ik nog niet. Wel weet ik dat het een lokaal sociaal doel zal worden”.