Kringloopwinkel De Cirkel heeft last van illegaal dumpen afval rondom winkel

Ondanks dat we in de gehele wereld meer en meer aan het toewerken zijn naar een circulaire economie waarbij afval niet meer bestaat, blijft het illegaal dumpen van afval nog steeds een probleem. Kringloopwinkel De Cirkel in Borculo merkt dit ook. Wanneer de winkel gesloten is wordt er met regelmaat afval rondom de winkel achtergelaten. De Cirkel wordt hiermee niet alleen met kosten opgezadeld om het afval te verwijderen, medewerkers maken zich ook zorgen om kinderen die het afval vinden en ermee gaan spelen.

Hoge kosten voor de winkel
"We werken bij De Cirkel Borculo met vijf vrijwilligers en we werken hard om de winkel er netjes en aantrekkelijk uit te laten zien. Alle binnengebrachte spullen worden zorgvuldig gesorteerd. Bruikbare spullen gaan de winkel in, onbruikbare spullen worden op de juiste wijze afgevoerd. Dit alles kost veel geld, en we vangen als particulier bedrijf geen subsidies. Door dat er steeds vaker illegaal afval bij onze winkel gedumpt wordt stijgen onze kosten voor de afvoer hiervan enorm", laat een vrijwilligster van De Cirkel weten. "We hebben nu camera's rond de winkel opgehangen en delen deze beelden met de politie. Mensen die betrapt worden op illegaal dumpen krijgen een boete thuisgestuurd".

Mogelijkheden tot ophalen
Naast dat De Cirkel zich bezighoudt met verkoop van 2e-hands artikelen, worden ook huisontruimingen en verhuizingen verzorgt door geheel Nederland. Ook kunnen spullen tegen betaling bij u thuis worden opgehaald. Hiervoor kun u een afspraak maken via Facebook of telefonisch. Tijdens openingstijden (ma t/m za van 9.00 tot 17.00 uur) kunnen spullen bij de winkel gebracht worden.