Kringloopwinkel De Marske Hippolytushoef moet sluiten

Voorzitter van Stichting Netwerk Roemenië (SNR), Dick Krabbendam, is bezorgd over de toekomst van kringloopwinkel De Marske aan de Irisstraat in Hippolytushoef. De winkel moet over enige tijd het antikraakpand waarin het gevestigd is verlaten omdat de gemeente het als tijdelijk onderkomen voor basisschool De Kei wil gebruiken vanwege een verbouwing.

Geen financiering voor buitenland
“Ik ben erg teleurgesteld dat we het pand van De Marske niet hebben mogen overnemen van de gemeente”, laat Krabbendam weten. “De gemeente wil geen stichting financieren die zich inzet voor het buitenland”. Krabbendam is echter van mening dat de kringloop zeker ook een grote meerwaarde heeft voor inwoners van de eigen gemeente. Bij de winkel kunnen vrijwilligers werken die een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. “Vluchtelingen kunnen er bijvoorbeeld werkervaring opdoen wat helpt bij het integratieproces. Ook bieden we taalcursussen aan en organiseren we elke twee weken een brei-groep”, vertelt hij.

Onzekere toekomst
De eigenaar van de winkel hoopt dat ze het pand nog tot begin november mogen behouden. “Ik weet niet hoe het daarna verder moet. De sfeer en het karakter van dit pand (een voormalig schoolgebouw), is moeilijk ergens anders te vinden”, aldus Krabbendam.