Kringloopwinkel De Waarde Utrecht verhuist naar nieuw onderkomen

Het voortbestaan van kringloopwinkel De Waarde Utrecht is lange tijd onzeker geweest maar Herman Punt, eigenaar van de winkel, heeft nu toch uiteindelijk een nieuw pand weten te vinden op de winkel te openen.

Pand is kleiner
De winkel is afgelopen week verhuist naar het voormalig pand van winkel Blokker aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het pand is ongeveer 500 m2 meter kleiner dan het vorige pand bij station Vaartsche Rijn. “Het is jammer dat we er qua oppervlakte iets op achteruit gaan maar ik ben wel heel blij dat alle vrijwilligers bij De Waarde blijven werken”, laat Herman Punt weten. Het oude onderkomen van De Waarde is verkocht aan vastgoedonderneming Vastint en zal omgebouwd worden naar een hotel.

Vrijwilligers bij De Waarde
Bij kringloop De Waarde werken mensen die moeite hebben met het vinden van werk op de reguliere arbeidsmarkt. Vaak hebben deze mensen lang werkloos thuis gezeten door verschillende omstandigheden, hebben zij in de gevangenis gezeten of ze zijn dakloos (geweest). Bij De Waarde vinden zij opnieuw een zinvolle dagbesteding en functie in de maatschappij. Het doel is om te re-integreren in de samenleving en arbeidsmarkt.