Stichting Kringloop Twello mag winkel waarschijnlijk toch gaan uitbreiden

Directeur van Stichting Kringloop Twello, Hans Hekkert, heeft al jaren de droom om zijn kringloopwinkel aan de Koppelstraat uit te breiden. En de kans is groot dat zijn droom gaat uitkomen want het college van B&W is akkoord gegaan met ontwerpbestemmingsplan. De verbouwingen kunnen waarschijnlijk na de zomer dit jaar van start gaan.

Plannen voldoen aan criteria
Wethouder Arjen Lagerweij heeft laten weten dat het ontwerp voor het bestemmingplan voldoet aan de criteria van de gemeente. Er moet namelijk voldoende van de groenstrook overblijven en de aanleg van de westelijke randweg mag niet belemmerd worden.

Belang van uitbreidingen
“Een uitbreiding van de kringloopwinkel zou heel erg fijn zijn. Op drukke dagen, zoals zondag, is het eigenlijk te vol in de winkel. Bezoekers lopen elkaar in de weg”, vertelt Hekkert. “Maar extra oppervlakte zou ook goed gebruikt kunnen worden als opslagruimte. Op die manier kunnen we ook nog meer mensen aan werk helpen”.

Het plan
De winkel in Twello is nu 1200 m2 bestaande uit twee verdiepingen. De uitbreiding zou gaan op 400 m2 op de begane grond en 200 m2 op de verdieping. Op de begane grond zal een kwart van de extra ruimte benut gaan worden voor een kleding sorteerafdeling. De uitbreidingen zullen zo’n 3 ton gaan kosten. Dit wordt gedeeltelijk betaald van eigen geld van de stichting en deels met een lening.