Vrijwilligster kringloop Wawollie niet bang voor overvaller

Vrijwilligster van kringloopwinkel Wawollie Almelo, Bea Wijnands, is een held. Vorige week heeft zij eigenhandig een overvaller met vuurwapen de winkel uitgezet.

Heldendaad
De overval vond plaats op woensdag 14 maart om half vier ’s middags. Bea zat op dat moment een kopje thee te drinken tijdens haar pauze. Een andere vrijwilliger van de kringloop stond achter de kassa. Plots kwam er een man de winkel binnen die een wapen bij zich droeg. Bea bedacht zich geen moment, rende op de gewapende man af en pakte hem bij zijn schouder vast. De man richtte zijn wapen op haar en pakt tegelijkertijd geld uit de kassa op de toonbank. Het lukt Bea om de overvaller de winkel uit te duwen en hij rent weg richting de Rozenstraat. Ze schakelt een collega in om achter de dief aan te rennen maar het lukt hen niet meer om de man te pakken te krijgen. Getuigen hebben gezien dat de man op een scooter is gesprongen en wegreed richting de Klimopstraat.

Oproep getuigen
Getuigen die deze middag iets opvallend hebben gezien worden verzocht dit te melden bij de politie via 0800 – 6070 of anoniem via 0800 – 7000 of de website Meld Misdaad Anoniem . Het signalement van de man is als volgt: Het gaat om een jonge, tengere man van 1,50 meter lang. Hij is licht getint. Op de dag van de overval droeg hij een wit met rode sjaal en een groene halflange parka-jas met bontkraag. Hij had een zilverkleurig (nep)vuurwapen bij zich.