Kringloop Secunda Tiel blinkt uit in sociaal ondernemen en ontvangt keurmerk

De kringloopwinkel van Secunda in Tiel heeft een uitmuntende score behaald op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen van PSO-Nederland en het Keurmerk Kringloopbedrijven mogen ontvangen.

Prestatieladder Sociaal Ondernemen
Uit het onafhankelijk onderzoek van PSO-Nederland is gebleken dat Secunda op zeer goede wijze werkgelegenheid verschaft aan mensen met moeite op de reguliere arbeidsmarkt. De kringlooporganisatie werkt hiervoor nauw samen met betrokken organisaties. Zij leveren hiermee een duurzame bijdrage op gebied van sociaal ondernemen. Naast mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken bij Secunda ook mensen in een leer-werktraject, stagiaires, mensen die een taakstraf uitvoeren en zeer veel vrijwilligers.

Keurmerk Kringloopbedrijven
Maar dit is niet de enige prestatie die Secunda levert. De organisatie heeft ook het Keurmerk Kringloopbedrijven ontvangen van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Dit keurmerk bewijst dat Secunda een professionele organisatie is met een transparante en kwalitatief goede dienstverlening. Er zullen periodieke controles plaatsvinden om te checken of Secunda blijft voldoen aan de kwaliteitseisen.

Trotse directeur met ambitieuze doelen
Directeur van Secunda, Bart Bennis, is trots. “Onze organisatie is ambitieus. We willen nog meer sociale werkgelegenheid verschaffen en nog milieuvriendelijker worden dan we nu al zijn. Dankzij de tweedehands spullen die Secunda binnenkrijgt en verkoopt kunnen we onze doelstellingen behalen”, laat hij weten.

Volgende week, op dinsdag 20 maart en vrijdag 23 maart, zullen er speciale rondleidingen plaatsvinden voor mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij Secunda. U kunt u hiervoor om 10 uur melden bij de winkel aan de Spoorstraat 13 in Tiel.