Bijzonder bezoek uit Oman in Belgische kringloopwinkel

De kringloopwinkel in Merksem in België had afgelopen donderdag wel heel bijzonder bezoek. En sjeik en een prinses uit het Aziatische land Oman kwamen namelijk een informatief kijkje nemen. Ook bezochten zij op deze dag het recyclagepark van afvalbedrijf Igean in Mortsel en afvalbeheerder Indaver. De reden van het bezoek was dat zij zich wilden laten inspireren om soortgelijke projecten op te starten in hun eigen land.

In Oman wordt er namelijk nog niet veel aandacht besteed aan recycling of circulaire economie, terwijl België één van de koplopers is op dit gebied. De afgevaardigden uit Oman, bestaande uit prinses Mona bint Fahad Al Said, Sheikh Mohamed Sulaiman Al-Harty en twee professoren, willen de kennis van dit bezoek aan België meenemen om deze ontwikkeling in hun land te bevorderen.

De medewerkers van de kringloopwinkel gaven de nodige uitleg over hoe je een product of voorwerp een tweede leven kan geven, welke voordelen dit geeft en hoe dit ook weer werkgelegenheid op kan leveren. Er werd culturele informatie uitgewisseld en de speciale bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding.