Sociale warenhuis Dronten in ontwikkeling

Vorig jaar wonnen de bedenkers van ‘het sociale warenhuis’ de prijs voor het beste idee van Dronten. De prijswinner kregen 5000 euro wat zij konden besteden aan het verwerkelijken van hun initiatief.

Van de voedselbank naar de kringloopwinkel
De bedenkers, de voedselbank, speelgoedbank en It’s kringloop Dronten, zijn samen hard aan de slag gegaan met de eerste stappen richting het opstarten van hun project. “Door dit project kunnen we iets betekenen voor mensen die minder te besteden hebben”, vertelt Lieke de Lange, eigenaresse van kringloopwinkel It’s kringloop.
Het sociale warenhuis werkt als volgt: Mensen die de voedselbank bezoeken krijgen een pasje met daarop punten. Deze punten zijn te besteden bij de voedsel- en speelgoedbank, maar ook bij de kringloopwinkel. Zo kunnen deze mensen ook een keer een magnetron, pannenset en een nieuwe matras halen wanneer zij dit nodig hebben. Het mooie aan dit puntensysteem is dat de mensen zelf bepalen wanneer en waar zij deze aan besteden. Ook is het voor de omgeving niet zichtbaar dat de mensen hier gebruik van maken. De puntenpas werkt hetzelfde als een pinpas.
De drie partijen hopen dat het plan snel dusdanig is uitgewerkt dat het daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De eerste stappen zijn gezet!