Kringloopwinkels Aktief gaan scheurkalender verkopen

De vier winkels van kringlooporganisatie Aktief, met winkels in Groenlo, Winterswijk, Doetinchem en Gendringen, gaan vanaf vrijdag 27 oktober scheurkalenders verkopen. En niet zomaar kalenders, maar zelf ontworpen kalenders met als thema’s hergebruik en upcycling.

Upcycling, de toekomst van recycling
Upcycling is de term voor de toekomst. Het betekenend een vorm van hergebruiken waarbij een simpel alledaags product wordt omgevormd tot een nieuw product. Het gaat hierbij om creativiteit, inspiratie en knutselen met materialen. Een oude pollepel kan nog dienst doen als lamp, een kapotte spijkerbroek wordt een tas en een fietswiel wordt het frame voor een klok. Maar ook voorwerpen uit de natuur of afvalmaterialen kunnen worden gebruikt bij de productie van nieuwe voorwerpen, denk aan schelpen, stenen, lege blikjes, wc-rolletjes, lege potjes etc.

Van alles en nog wat in één kalender
De scheurkalender van Aktief geeft op elke dag van het jaar een tip om upcycling toe te passen in uw eigen leven. Van simpele knutsel creaties tot ingewikkelde projecten. Daarnaast vindt u in de kalender informatie over instellingen die een samenwerkingsverband met de kringloopwinkel hebben. De kalender kost 7,50 euro.