Kringoopwinkel Secunda Tiel viert Nationale Kringloopdag

Kringloopwinkel Secunda in Tiel organiseert op zaterdag 7 oktober een gezellige dag ter ere van de Nationale Kringloopdag. Vele andere kringloopwinkels zullen op deze dag ook feestelijke activiteiten organiseren.

Nationale Kringloopdag
De Nationale Kringloopdag is bedoeld om mensen te tonen wat voor goeds de kringloopwinkels in Nederland brengen. Zowel spullen als mensen krijgen hier een tweede kans en de kringloop levert een positieve bijdrage aan het milieu.
Bij Secunda Tiel kunt u die dag terecht om onder andere typisch Hollandse spelletjes te spelen als blikgooien en touwtrekken, maar u kunt ook de spirituele kant in uzelf naar boven halen door uw toekomst te laten voorspellen door een heuse waarzegster. U kunt elk uur meespelen met de veiling om kans te maken op mooie prijzen en er zijn diverse heerlijke versnaperingen te koop. Gedurende de dag kunt u genieten van prachtige muziek van Blue Grass Boogieman.

Maatschappelijke doelstellingen
De opbrengst van de de winkels van Secunda komt ten goede aan kwetsbare mensen uit de samenleving, zoals vluchtelingen, door hen tegen een zeer lage prijs spullen aan te bieden voor het inrichten van hun nieuwe thuis. Maar ook bieden de winkels leer- en werkplekken aan langdurig werklozen, studenten en mensen met een taakstraf. Dit is enkel mogelijk dankzij de harde inzet van vele vrijwilligers

De dag start op 7 oktober om 10 uur en entree is gratis.