U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

SP Overijssel heeft kritiek op aanpak plastic probleem D66

Partij D66 van de Provinciale Staten van Overijssel heeft het plan om het plastic probleem van de provincie te gaan aanpakken. De SP heeft aangegeven het een goed initiatief te vinden, echter zijn er belangrijke punten achterwege gelaten. Volgens SP-statenlid Harry Broekhuijs wordt met het plan van D66 maar een beperkt deel van het plastic probleem aangepakt waardoor op het totale probleem op den duur zelfs zou kunnen verergeren.

Kinderen basisschool Uitgeest leren over afval

De kinderen van basisschool De Molenhoek in Uitgeest kregen les over de ‘plastic soep’ en recycling tijdens een themadag van Let’s Do It Kids. Tijdens een leerzame en gezellige dag werden de kinderen bewust gemaakt van het probleem rondom (zwerf)afval. Er werd hen uitgelegd dat het afval wat zij op straat gooien uiteindelijk in de ‘plastic soep’ belandt en op die manier schadelijke gevolgen heeft voor mens en dier.

Wecycle-actie e-waste in Haarlem en Bloemendaal

Inwoners van gemeente Haarlem en Bloemendaal kunnen binnenkort door het brengen van oude elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) bij de milieustraat een lokaal goed doel steunen.