Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Reko investeert €125 mln in asfalt recycling

REKO, producent van zand, grind en vulstoffen, is in het Rotterdamse havengebied gestart met de bouw van een nieuwe thermische reinigingsinstallatie. Jaarlijks moet deze installatie 1,2 miljoen asfalt omzetten in primaire grondstoffen, elektriciteit en warmte. Met de realisatie is een investering gemoeid van 125 miljoen euro.

Papiercontainer in Geldrop-Mierlo

In een plan om de inwoners van Geldrop-Mierlo beter hun afval te laten scheiden voorziet afvalinzamelaar Cure hen van een nieuwe papiercontainer. "We moeten het de inwoners zo makkelijk mogelijk maken" zegt Frans van Strijp, directeur van Cure. Volgens de Cure-directeur zijn dan meer mensen genegen om oudpapier apart te bewaren. En het scheelt zwerfvuil op straat omdat er geen papier meer kan wegwaaien.

Nieuwe thema's vakbeurs Recycling 2018

De vakbeurs Recycling 2018, die afgelopen week in Gorinchem is gehouden, is in het verleden vooral gericht geweest op afval. Maar het hele vakgebied en ook de vakbeurs zelf zijn nu veel meer gericht op het circulaire, het terugwinnen en hergebruiken van grondstoffen. Het streven is om zo veel mogelijk producten recyclebaar te maken, maar ook om bij de productie ervan zo veel mogelijk recyclaat als grondstof te gebruiken. Na afvalscheiding en het werken met recyclebare producten, is het daadwerkelijk gebruiken van recyclaat de derde belangrijke stap op weg naar een circulaire economie.