U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Festival Pukkelpop treft maatregelen tegen zwerfafval

De kaartjes voor het festival Pukkelpop gaan dit jaar iets duurder worden. Dit omdat de organisatie een vast bedrag voor afvalwaarborg in de prijzen gaat meerekenen. De prijs voor het combiticket gaat 6 euro omhoog en die van een dagticket 1 euro.

Dief betrapt bij milieustraat Zierikzee

In Zierikzee is deze week in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden bij de gemeentelijke milieustraat aan de Deltastraat. De man werd op heterdaad betrapt door de politie. De 39-jarige inwoners van Zierikzee was op dat moment aan het snuffelen in een container met ingeleverde elektrische apparaten. De dief is meegenomen naar het bureau en zit nog vast voor poging tot diefstal.

Provincie Groningen wil onderzoek naar calamiteiten afvalbedrijven

Provincie Groningen wil meer onderzoek doen naar incidenten bij afvalbedrijven. Uit een intern rapport in opdracht van Gedeputeerde Staten, genaamd Onderzoek afvalbedrijven in de provincie Groningen, blijkt dat de provincie hier te weinig zicht op heeft.

Zeer hoge kosten
De provincie Groningen maakt samen met Limburg, Noord-Brabant en Overijssel de hoogste kosten rondom calamiteiten bij afvalbedrijven zoals branden en faillissementen. In Groningen ging dit om miljoenen.