U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Europees Parlement stelt hogere doelen op om circulaire economie na te streven

Het Europees Parlement heeft deze week ingestemd met nieuwe wetgeving op het gebied van afval en recycling. In december vorig jaar was over deze nieuwe wetgeving al een politiek akkoord bereikt. Alle landen binnen de Europese Unie worden verplicht om hogere doelstellingen te stellen binnen het afval- en recyclingbeleid.

Twee mannen beboet voor illegale afvaldump in Leende

Twee mannen dachten afgelopen zondagmiddag makkelijk van hun afval af te komen door het te dumpen in het bos in Leende. Echter werden zij gezien door twee toevallig voorbijkomende fietsers. De oplettende fietsers hebben, zoals het hoort, de politie gebeld om deze illegale afvaldumping te melden. Zij konden het kenteken van de auto waarmee de twee mannen naar het bos waren gereden doorgeven. De agenten zagen later op de dag de auto op de A2 in de buurt van Best en konden de mannen aan de kant zetten.

Biermerk Grolsch ontwikkeld bierviltje dat glas-recycling stimuleert

Enige tijd geleden bracht het bekende biermerk Grolsch een gerecycled bierkrat op de markt. Maar de bierbrouwerij wil nog meer doen op het gebied van recycling en heeft daarom in samenwerking met Twente Milieu een bierviltje ontwikkeld om de glasinzameling te stimuleren. Twente Milieu verzorgt in veel gemeente in Twente de afvalinzameling. Daarnaast zet deze organisatie zich in voor bewustwording en het stimuleren van recycling en gescheiden inzameling.