Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Drugsafval naar de milieustraten in Brabant

De vele dumpingen van drugsafval in de provincie Brabant vormen een probleem. Zowel voor de natuur door alle schadelijke stoffen die in bossen en velden terecht komen, maar ook de kosten voor het opruimen van dit afval lopen uit de hand.

Aandacht voor gezondheid mensen bij circulaire economie

Europa streeft naar een circulaire economie, waarbij zoveel mogelijk afvalmaterialen worden gerecycled en niets wordt verspild. Echter wijst de gezondheidsraad op risico’s voor de gezondheid van mensen als er door het recyclingproces schadelijke stoffen in plastic speelgoed of voedselverpakkingen terecht komen. Hier moet aandacht aan worden besteed bij het toewerken naar de circulaire economie.