Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieƫn. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Schiphol opent Regionaal Sorteercentrum voor recycling van e-waste

Schiphol heeft gisteren officieel haar Regionaal Sorteercentrum geopend. Dit sorteercentrum is een initiatief van Stichting Wecycle en Meerlanden. Het heeft als doen het recyclen van elektronisch afval (e-waste) en het creƫren van werkgelegenheid.

Werkplekken
Het Regionaal Sorteercentrum zal werkplekken bieden aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zij zullen hier de binnengebracht e-waste sorteren om het klaar te maken voor recycling. Niet alleen doen zij in het centrum werkervaring op, ze worden ook ondersteund bij het zoeken van een nieuwe baan.

T-Mobile gaat van start met Recycle Deal

Deze week is het recycling programma van T-Mobile van start gegaan. Klanten van deze bekende telecomprovider kunnen kiezen voor een Recycle Deal. Dit houdt in dat ze hun mobiele telefoon bij afloop van hun contract weer inleveren bij T-Mobile. De klant ontvangt een vooraf bepaald bedrag terug, en de telefoon wordt gerecycled.

Gemeentecommissie Oisterwijk vindt het tijd voor betere milieustraat

De raadscommissie ruimtelijke zaken van gemeente Oisterwijk vindt het dringend tijd voor een betere milieustraat voor de gemeente. De gemeente is dusdanig groot, dat er een hierbij passende milieustraat beschikbaar moet zijn voor inwoners. De commissie heeft wethouder Peter Smit dringend verzocht vaart te zetten achter de plannen en met een concreet voorstel te komen.