Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologie├źn. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Storten afval neemt toe ondanks recycling

Ondanks inzet van de overheid op duurzamere alternatieven zoals verbranding en recycling, neemt het aantal ontheffingen op het stortverbod toe, schrijft het FD op basis van onderzoek in de sector. Dit wordt bevestigd door de Vereniging Afvalbedrijven (VA).

In de eerste helft van 2018 is voor 130.000 ton meer afval een stortvergunning gegeven dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar werd voor 820.443 ton afval een ontheffing op het stortverbod verleend een equivalent van ca 63.000 vuilniswagens.

Bierbrouwerij Grolsch ontwikkelt circulaire drinkbekers voor festivals

Wanneer je aan de zomer denkt, denk je aan festivals. Maar ook bij festivals is duurzaamheid een thema wat steeds meer onder de aandacht komt. Er worden al vele duurzame initiatieven ingezet zoals mobiele opslagbatterijen in plaats van dieselgeneratoren en rietjes van bamboe of karton in plaats van plastic. Toch blijft er na elk festival helaas nog een enorme berg plastic afval achter.