Boedelcentrum Tiel krijgt nieuw onderkomen

In de stad Tiel zal er op Woonboulevard Latenstein aan de Buitenbulkweg 6 weer een winkel bijkomen. Zaterdag 22 februari zal de kringloopwinkel Boedelcentrum XL op de Woonboulevard vestigen. De winkel is al jaren in op verschillende plekken in Tiel gevestigd maar zal nu dus weer verhuizen.

Vergroting
Het Boedelcentrum is al vanaf 1984 gevestigd aan de Havendijk in Tiel en is de daarmee oudste kringloopwinkel van de stad. De afgelopen 7 jaar was de winkel vanuit een noodsituatie gevestigd in een oud schoolgebouw achter de Begoniastraat. De winkelmedewerkers zijn dan ook zeer opgelucht nu er eindelijk een goed winkelpand is gevonden. Nu kunnen de klanten een stuk beter bediend worden. Een ander pluspunt is dat dit pand een drie keer zo groot vloeroppervlak heeft, namelijk wel 1200 m2. "Zo kunnen we veel beter laten zien wat we in huis hebben”, verteld medewerker Alex Velders. “De term XL slaat dan ook op deze aanzienlijke vergroting van de winkelruimte”, vult Alex aan.

Net even anders
Het nieuwe pand brengt niet met zich mee dat het karakter van het kringloopbedrijf ook aanzienlijk verandert. “In tegendeel”, legt Alex uit. Hij gaat verder, “Al vanaf het begin zijn wij een kringloopwinkel, met als grote verschil ten opzichte van de reguliere kringloopwinkels, dat wij ook gebruikte goederen inkopen. Hierbij moet u denken aan jonge gebruikte meubelen, maar ook witgoed en huisraad die men eigenlijk eerder op Marktplaats aan zou treffen. Voor goede spullen betalen wij graag, halen het op en zorgen er voor dat het een goed tweede leven krijgt. Voor de mensen van wie wij de goederen kopen, scheelt dat geloop aan huis van vreemde mensen of het versturen per post. En vergeet hierbij niet de voordelen die dit alles heeft voor het milieu. Deze extra service en de service dat wij ook complete huizen uit kunnen ruimen is de Plus-factor van onze kringloopwinkel”.

Kom gezellig langs
Op dit moment zijn de werkzaamheden in het nieuwe onderkomen nog volop bezig zodat het voor 22 februari op orde is. Nu is al blijkt dat de winkel een welkome aanvulling is aan het winkel assortiment op de woonboulevard. Het team van Boedelcentrum XL, bestaande uit zes man, is in elk geval bijna klaar om alle bezoekers op de openingsdag met koffie, koek en een klein presentje te ontvangen en de pluspunten van de winkel aan iedereen te laten zien.