Milieustraat Eersel

      Reacties uitgeschakeld voor Milieustraat Eersel

Je kunt je afval wegbrengen naar de stort in Eersel. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Eersel om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden. Op de website staat ook aangegeven welke regels er bij de milieustraat van Eersel gelden, welke afvalsoorten je kunt wegbrengen en wat dit kost. Veel milieustraten, afvalstations en vuilstorten hanteren andere tarieven, het kan dus lonen om dit goed uit te zoeken. Soms ben je niet verplicht om je afval bij je eigen gemeente Eersel in te leveren, maar kun je het bij een buurgemeente kwijt. Het kan ook goedkoper zijn om een afvalbak te huren. Dat bespaart je dan gelijk het zelf wegbrengen en slepen met afval naar de stort!

Openingstijden

Maandag: 09:00-17:00
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 09:00-17:00
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 09:00-17:00
Zaterdag: 09:00-16:00
Zondag: gesloten


De stort in Eersel is het drukst op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. Veel mensen hebben dan een vrije dag of gebruiken het weekend om hun afval weg te brengen naar de stort. Ook rond feestdagen kan het erg druk zijn, vooral net vóór of na een vrije dag. Het komt wel voor dat je dan meer dan een half uur moet wachten bij de vuilstort in Eersel. Wil je wachttijden vermijden? Kom dan op een doordeweekse ochtend of vroege middag, bij voorkeur op maandag, dinsdag of donderdag. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Eersel om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden.

Adres

Meerheide 1
Eersel

Gemeente: Eersel, Nederland

Email: gemeente@eersel.nl
Status: Tijdelijk gesloten


Afvalsoorten

Het aanbieden van wit- en bruingoed, autobanden zonder velg (max. 5 stuks, afkomstig van personenauto), asbest (max. 35 m2), afgewerkte olie (max. 5 l.),
KCA, retour glas, papier/karton, textiel/kleding en schoeisel, ijzer en metaal (ook blik), plastic verpakkingsafval en drankkartons is gratis.

Tot en met 1 m 15,00, voor elke m meer 20,00:
Het aanbieden van grof restafval, asfalt, (bouw- en sloop-)hout (incl. gempregneerd hout en bielzen), dakpannen, puin- en metselstenen, gasbetonblokken, kalkzandsteen, duroxblokken, plafondplaten, gips en gipsplaten, schone grond (onverdachte herkomst), tegels, cement, grint en betonpuin, matrassen en vloerbedekking, Tempex, bouwafval, bankstellen en huisraad.

Tot en met 1 m 2,50, voor elke m meer 5,00:
Het aanbieden van blad, gras, snoeihout en overig tuinafval.

Maximaal 60 liter 15,00
Het aanbieden van een vuilniszak huishoudelijk afval.

Bijzonderheden

Wij adviseren u om vr het aanleveren van asbest een telefonische afspraak te maken. Asbest moet op de milieustraat in een speciale container worden opgeslagen. Als de container vol is, kunt u geen asbest achterlaten. De milieustraat is telefonisch bereikbaar via: 0497-517084 (alleen bereikbaar tijdens openingsuren milieustraat).

Asbest moet in tenminste twee lagen van doorzichtig plastic van ten minste 0,2 mm, stofdicht (naden afplakken) aangeleverd worden;
Asbest moet verpakt zijn in handzame pakketten. Dat betekent dat ze door n persoon te tillen zijn;
Er kan maximaal 35 m2 worden aangeleverd *;
Voor sloopafval dat op asbest lijkt, gelden dezelfde regels en voorwaarden als voor asbest. Het is niet altijd met zekerheid te zeggen of iets asbest is, vandaar dat zorgvuldigheid in acht genomen wordt;
Al het andere asbest (grotere hoeveelheden dakplaten, niet hecht gebonden, etc.) moet u afvoeren naar/via een erkende verwerker.
* Volgens de geldende wet- en regelgeving mag alleen een daartoe gecertificeerd bedrijf asbest verwijderen. Voor particulieren is een uitzondering gemaakt: zij mogen tot maximaal 35 m2 hecht gebonden asbesthoudende dakplaten (geen dakleien), asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking zelf verwijderen van hun eigen perceel.

Klein Chemisch Afval
bewaar chemisch afval zoveel mogelijk in de originele verpakking. Ook kunt u het afval in een afgesloten pot of fles bewaren. Vermeld dan duidelijk wat er in zit. Injectienaalden moet u in een potje inleveren.

Textiel
De kledingcontainers op de milieustraat zijn bedoeld voor kleding en schoeisel. Het maakt daarbij niet uit of die materialen vies of kapot zijn, zolang ze maar droog zijn en niet doordrenkt met olie en/of vet.

Kadavers
Op de milieustraat mogen alleen kadavers van huis- en gezelschapsdieren worden gebracht, dus bijvoorbeeld een hond, kat of cavia. Landbouwhuisdieren en hobbydieren (zoals een pony, schaap of geit) moet u aanmelden via Rendac in Son, telefoonnummer 0900 – 92 21. Rendac komt het kadaver dan tegen een beperkt bedrag aan huis ophalen.

Website

Milieustraat Eersel


Wat gebeurt er met jouw afval?

Afval dat je inlevert bij het afvalbrengpunt is geen eindstation, maar juist het begin van een nieuwe kringloop. Veel afvalstromen worden gesorteerd, gereinigd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen of producten. Denk aan metalen uit elektronica, compost uit GFT-afval of kunststofgranulaat uit plastic verpakkingen.

🔍 Lees hier meer over de recyclingprocessen achter het afval dat je inlevert.

Wist je dat...

  • Eén oude wasmachine bevat tot wel 10 kilo aan herbruikbare metalen
  • Textiel dat je inlevert kan eindigen als isolatiemateriaal in gebouwen
  • Bouwpuin wordt verwerkt tot fundering voor nieuwe wegen
  • Je met afvalscheiding gemiddeld 200 kilo restafval per jaar kunt besparen

Tip van de maand

Check vóór je iets wegbrengt of het nog bruikbaar is. Kringloopwinkels nemen vaak nog werkende apparaten, meubels of servies aan. Zo geef je spullen een tweede leven en voorkom je onnodig afval.

📍 Bekijk kringloopwinkels bij jou in de buurt

Handige links