Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid

      Reacties uitgeschakeld voor Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid

Je kunt je afval wegbrengen naar de stort in Groningen. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Groningen om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden. Op de website staat ook aangegeven welke regels er bij de milieustraat van Groningen gelden, welke afvalsoorten je kunt wegbrengen en wat dit kost. Veel milieustraten, afvalstations en vuilstorten hanteren andere tarieven, het kan dus lonen om dit goed uit te zoeken. Soms ben je niet verplicht om je afval bij je eigen gemeente Groningen in te leveren, maar kun je het bij een buurgemeente kwijt. Het kan ook goedkoper zijn om een afvalbak te huren. Dat bespaart je dan gelijk het zelf wegbrengen en slepen met afval naar de stort!

Openingstijden

Maandag: 10:00-16:30
Dinsdag: 10:00-16:30
Woensdag: gesloten
Donderdag: 10:00-16:30
Vrijdag: 10:00-16:30
Zaterdag: 10:00-15:00
Zondag: gesloten


De stort in Groningen is het drukst op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. Veel mensen hebben dan een vrije dag of gebruiken het weekend om hun afval weg te brengen naar de stort. Ook rond feestdagen kan het erg druk zijn, vooral net vóór of na een vrije dag. Het komt wel voor dat je dan meer dan een half uur moet wachten bij de vuilstort in Groningen. Wil je wachttijden vermijden? Kom dan op een doordeweekse ochtend of vroege middag, bij voorkeur op maandag, dinsdag of donderdag. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Groningen om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden.

Adres

Electronstraat 2
9743AH Groningen

Gemeente: Groningen, Nederland

Email: arcg@md.groningen.nl
Status: Tijdelijk gesloten


Afvalsoorten

klein gevaarlijk afval (vroeger: klein chemisch afval)
papier
glas
metaal
textiel
takken en snoeiafval
bouw- en sloopafval (slechts in zeer kleine hoeveelheden)
asbest, stofdicht en in plastic verpakt
hout
plaatmateriaal
planken
takken
schoon puin (bijvoorbeeld bakstenen, trottoirtegels en niet-geglazuurde dakpannen)
plastic (kunststof)
autobanden (schone banden zonder velg zijn gratis in te leveren!)

Bijzonderheden

belangrijke regels:
-Deze regels gelden alleen voor inwoners van de gemeente Groningen.
Chemisch afval, ijzer, flessenglas en papier kunt u altijd gratis brengen, evenals elektrische apparaten.
Onze medewerk(st)ers kunnen u om een legitimatiebewijs vragen om vast te stellen of u in de gemeente Groningen of Ten Boer woont.
U kunt aan de balie van het afvalbrengstation alleen betalen met PIN.
Op het afvalbrengstation dient u de aanwijzingen van het dienstdoende personeel strikt op te volgen.
U deponeert het afval in de daarvoor bestemde bakken. Dit is met borden aangegeven. Bij twijfel kan het personeel u informeren.
Denkt u bij het deponeren van het afval in de bakken aan de opstaande rand van het losperron. Gooi het afval voorzichtig in de bakken. Let op: Valgevaar! Daarom moeten kinderen tot 13 jaar tijdens het lossen in de auto blijven! Zij mogen beslist niet meehelpen met het lossen van het afval.
Als u meer dan n woning bezit waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, verzoeken wij u vriendelijk bij uw eerste bezoek aan het afvalbrengstation ons hiervan in kennis te stellen.

Bovenstaande regels en voorwaarden gelden niet voor Bedrijfsafval.

Inwoners van de gemeenten Groningen en Ten Boer mogen maximaal vier keer per kalenderjaar gratis grofvuil naar een afvalbrengstation brengen. Brengt u vaker dan vier keer per jaar grofvuil, dan moet u daarvoor betalen.

U dient zich netjes te gedragen op het terrein. Bij ongepast gedrag kunnen wij u toegang ontzeggen of de politie inschakelen.

Website

Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid


Wat gebeurt er met jouw afval?

Afval dat je inlevert bij het afvalbrengpunt is geen eindstation, maar juist het begin van een nieuwe kringloop. Veel afvalstromen worden gesorteerd, gereinigd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen of producten. Denk aan metalen uit elektronica, compost uit GFT-afval of kunststofgranulaat uit plastic verpakkingen.

🔍 Lees hier meer over de recyclingprocessen achter het afval dat je inlevert.

Wist je dat...

  • Eén oude wasmachine bevat tot wel 10 kilo aan herbruikbare metalen
  • Textiel dat je inlevert kan eindigen als isolatiemateriaal in gebouwen
  • Bouwpuin wordt verwerkt tot fundering voor nieuwe wegen
  • Je met afvalscheiding gemiddeld 200 kilo restafval per jaar kunt besparen

Tip van de maand

Check vóór je iets wegbrengt of het nog bruikbaar is. Kringloopwinkels nemen vaak nog werkende apparaten, meubels of servies aan. Zo geef je spullen een tweede leven en voorkom je onnodig afval.

📍 Bekijk kringloopwinkels bij jou in de buurt

Handige links