Afvalbrengpunt Langezaal Haaksbergen

      Reacties uitgeschakeld voor Afvalbrengpunt Langezaal Haaksbergen

Je kunt je afval wegbrengen naar de stort in Haaksbergen. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Haaksbergen om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden. Op de website staat ook aangegeven welke regels er bij de milieustraat van Haaksbergen gelden, welke afvalsoorten je kunt wegbrengen en wat dit kost. Veel milieustraten, afvalstations en vuilstorten hanteren andere tarieven, het kan dus lonen om dit goed uit te zoeken. Soms ben je niet verplicht om je afval bij je eigen gemeente Haaksbergen in te leveren, maar kun je het bij een buurgemeente kwijt. Het kan ook goedkoper zijn om een afvalbak te huren. Dat bespaart je dan gelijk het zelf wegbrengen en slepen met afval naar de stort!

Openingstijden

Maandag: 13:00-17:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 13:00-17:00
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 13:00-17:00
Zaterdag: 09:00-16:00
Zondag: Gesloten


De stort in Haaksbergen is het drukst op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. Veel mensen hebben dan een vrije dag of gebruiken het weekend om hun afval weg te brengen naar de stort. Ook rond feestdagen kan het erg druk zijn, vooral net vóór of na een vrije dag. Het komt wel voor dat je dan meer dan een half uur moet wachten bij de vuilstort in Haaksbergen. Wil je wachttijden vermijden? Kom dan op een doordeweekse ochtend of vroege middag, bij voorkeur op maandag, dinsdag of donderdag. Controleer de openingstijden van tevoren op de website van de gemeente Haaksbergen om onverwachte kosten en wachttijden te vermijden.

Adres

Industriestraat 18-28
Haaksbergen

Gemeente: Haaksbergen, Nederland

Telefoon: 053 572 8778
Status: Operationeel, zie openingstijden


Afvalsoorten

Gratis:
Oud ijzer
Papier en kartonafval
Wit- en bruingoed
Flessenglas
Kleding
Particulier Klein Gevaarlijk Afval (alleen inwoners gemeente Haaksbergen)

Tegen betaling:
Gemengd afval
Houtafval
Tuinafval
Puin
Grond/zand
Banden
Bielzen
Asbesthoudend afval (Verpakt in dubbel blank folie)
Vlak glas

Bijzonderheden

Het aangeboden afval wordt gewogen op ons afvalbrengpunt. Via een verhoogd perron kan het afval gesorteerd worden aangeboden, waarna Langezaal zorgt voor verdere verwerking van het afval.

Aandachtspunten gebruik afvalbrengpunt:
Uitgaand verkeer heeft voorrang
Volg altijd de instructies van de acceptant op
U betreedt het terrein op eigen risico
Gratis afvalprodukten dient u te lossen voordat het voertuig wordt gewogen
Bij aanbieden van KGA-afval, dit eerst melden bij de acceptant
Vol wegen:
Zet het voertuig voor de weegbrug
Blijf in het voertuig zitten
Rij pas op de weegbrug als het verkeerslicht op groen staat
Doorrijden nadat de weger hier toestemming voor heeft gegeven
Deponeer het afval in de daartoe bestemde vakken/containers
Leeg wegen: Zet het voertuig op de weegbrug
Blijf in het voertuig zitten en volg verder de instructie van de acceptant op
Reken het verschuldigde bedrag af bij de acceptant
Rij rustig van de weegbrug, zodra de slagboom is geopend.

Website

Afvalbrengpunt Langezaal Haaksbergen

Feedback van bezoekers
'Geen aanrader om op zaterdag middag naar het Afvalpunt te gaan, chaos overal en je kunt nergens normaal uit rijden. kortom, ga op een andere dag ernaar toe.'
'Lange rijen auto's voor het brengpunt. Regelmatig blokkeert men de kruising met nog meer chaos tot gevolg. Dan nog een rij auto's langs de zijkant voor "het enkele artikel" dat ingebracht moet worden én een in-/uitrit van het vrachtwagenbedrijf ernaast proberen vrij te houden. Daarna op de weegbrug, met de hellingproef het heuveltje op, en kijken waar de juiste container staat. Natuurlijk staan ook hier de auto's kriskras door elkaar en gebeurd het niet zelden dat je ook daar weer in file vorm op elkaar moet wachten. Is de auto eindelijk leeg, dan proberen, met hellingproef het heuveltje af, weer in de juiste rij voor het wegen terecht te komen. Het betalen zelf gaat vrij vlot wanneer je geen bonnen hoeft. De voor-de-oorlogse matrix printer met kettingpapier is niet echt meer één van de snelsten en mocht je toch een bon willen, dan komt daar nog heel netjes, een pinbonnetje .... met een nietje ..... bij aan..... Uiteindelijkt opent het poortje zich en mag je proberen via de file, de in-uitrit van het bedrijf ernaast, de gevormde tweede rij van "het enkele artikel" ontwijkend en het geblokkeerde kruispunt doorploegend, weer naar huis te rijden. Voor een verbouwing zijn deze ritjes helaas noodzakelijk maar met deze temperaturen kan ik écht wel leukere activiteiten verzinnen dan dit.'
'Heb zojuist stalen meubels weggebracht. De zitting van de eetbank had rondom een frame van staal. Mocht het niet in de staalbak gooien en moest het in restafval gooien. Daarmee kostte het me 7,20 door het gewicht van het staal. Ik wil mijn geld terug!'


Wat gebeurt er met jouw afval?

Afval dat je inlevert bij het afvalbrengpunt is geen eindstation, maar juist het begin van een nieuwe kringloop. Veel afvalstromen worden gesorteerd, gereinigd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen of producten. Denk aan metalen uit elektronica, compost uit GFT-afval of kunststofgranulaat uit plastic verpakkingen.

🔍 Lees hier meer over de recyclingprocessen achter het afval dat je inlevert.

Wist je dat...

  • Eén oude wasmachine bevat tot wel 10 kilo aan herbruikbare metalen
  • Textiel dat je inlevert kan eindigen als isolatiemateriaal in gebouwen
  • Bouwpuin wordt verwerkt tot fundering voor nieuwe wegen
  • Je met afvalscheiding gemiddeld 200 kilo restafval per jaar kunt besparen

Tip van de maand

Check vóór je iets wegbrengt of het nog bruikbaar is. Kringloopwinkels nemen vaak nog werkende apparaten, meubels of servies aan. Zo geef je spullen een tweede leven en voorkom je onnodig afval.

📍 Bekijk kringloopwinkels bij jou in de buurt

Handige links