U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Milieustraat Woerden komend jaar ook in avonduren open

Inwoners van Woerden kunnen over korte tijd ook in de avonduren hun afval wegbrengen naar de gemeentelijke milieustraat. Uit een enquête van de gemeente die afgelopen zomer is gehouden, is gebleken dat er veel vraag is naar openingsuren in de avond. Maar liefst 81% van de respondenten had hier behoefte aan. Gemeente Woerden wil het haar inwoners zo gemakkelijk mogelijk maken om afval te scheiden en op de juiste wijze in te leveren. Daarom wil de gemeente graag gehoor geven aan deze vraag van haar inwoners.

Nederlandse bedrijven scoren goed op recycling verpakkingen

Nederlandse bedrijven die gebruik maken van verpakkingen in hun productie zijn goed bezig op recyclinggebied. Uit onderzoek is gebleken dat 73% van deze in 2016 verpakkingen gerecycled werd.

Beter dan de doelstelling
Het percentage is iets waar het Nederlandse bedrijfsleven trots op kan zijn, want het ligt zelfs boven de streef richtlijn van 70%. Wel is er nog werk aan de winkel voor de komende paar jaar. In 2020 ligt de richtlijn namelijk op 75% voor Nederland. Maar het afvalfonds verpakkingen (AFV) verwacht deze doelstelling ruimschoots te gaan behalen.

Milieustraat Malden blijft open, maar gaat wel veranderen

Komend jaar zal de milieustraat in Malden gewoon geopend blijven, echter gaan er wel wat veranderingen komen. De wijzigingen staan in een voorstel van het college van B&W van gemeente Heumen. Minder soorten afval kunnen nog aangeleverd worden. Voor de betaalde stromen van grof vuil moeten inwoners vanaf komend jaar naar een grotere, regionale milieustraat in Nijmegen, Wijchen of Groesbeek. Ook de afvalstromen asbest en klein chemisch afval zal de milieustraal in Malden niet langer aannemen.