U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Januari kerstbomeninzameling gemeente Leiden

In de eerste week van januari zal gemeente Leiden weer de kerstbomen inzameling houden in de stad. De gemeente heeft vorig jaar ervaren dat het ophalen erg succesvol was. Er werden veel bomen opgehaald en hierdoor lagen er veel minder bomen op straat te slingeren.

Schipper Recycling krijgt dwangsom van provincie Groningen

De interne commissie rechtsbescherming heeft de provincie Groningen niet tegengehouden bij het opleggen van een dwangsom van 190.000 euro aan het bedrijf Schipper Recycling in Farmsum. De commissie geeft de provincie gelijk in haar besluit en vindt dat deze de regels met betrekking tot milieu en bestuur op de juiste manier zijn nageleefd.

Onderzoek naar diefstal milieustraat Weerd

Enkele meldingen over misstanden bij de gemeentelijke milieustraat Weerd zijn binnengekomen bij de gemeente. Er worden medewerkers van de reinigingsdienst verdacht van diefstal. Er loopt op dit moment een onderzoek naar.
Reinigingsdienst Weert is een samenwerkingsverband van de gemeente Weert en kringlooporganisatie Van Gansewinkel. De dienst voert grotendeels alle reinigingsactiviteiten binnen de gemeente uit.