U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Afvalinzameling gemeente Lisse

Mensen uit Lisse betalen in het nieuwe jaar €1,55 voor een vuilniszak restafval. Mensen kunnen de ondergrondse restafvalcontainers met een pasje openen en hierna wordt het bedrag direct afgeschreven. Met deze invoering is de omgekeerde afvalinzameling helemaal afgerond.

De gemeente geeft wel een compensatie voor deze nieuwe kosten. De verwachting is dat een gemiddeld gezin niet duurder uit is, aangezien de inwoners 20 procent korting krijgen op de afvalstoffenheffing.

Finalisten van De Gouden Kiem Award

De Gouden Kiem Award is een award die ieder jaar wordt uitgereikt voor bijzondere start-ups in de chemie door NWO Chemische Wetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink. De winnaar ontvangt 25 duizend euro voor onderzoek, publiciteit en coaching. Op 7 december zal de prijs uitgereikt worden op de grootste wetenschappelijke chemieconferentie in nederland, namelijk de Chains.

Diefstal bij milieustraat Alblasserdam

Zondagavond 20 november zijn twee mannen aangehouden door de politie voor diefstal bij de milieustraat bij de Brug over de Noord. De politie kreeg een melding binnen van een voorbijganger die een schijnsel van een zaklamp op het terrein had gezien.

De politie ging op de melding af. Toen de verdachten door hadden dat er politie was gingen ze er vandoor. Ze probeerden over een hek te klimmen. De politie kon de verdachten bij de omgeving van de Dam/Oranjestraat aanhouden. Vervolgens zijn ze meegenomen naar het politiebureau in Dordrecht voor verhoor.