U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Afvalinzameling door onderhoudschepen

Op het moment zijn er schepen bezig om onderhoud te plegen aan Belgische offshore windparken. De bedoeling is dat deze schepen ook afval uit de Noordzee gaan vissen.

De dienst werkt samen met vissers. Deze brengen ook vaak afval mee naar de kant. De schepen zijn een samenwerking aangegaan met Marien Milieu. Ze brachten namelijk al langer afval naar de kust, maar deze samenwerking gaat de inzameling en verwerking verbeteren.

Duurzaam festival Alkmaar

De gemeente Alkmaar organiseert een festival over onder andere recycling. Het festival heet Duurzame Helden Alkmaar en het zal plaatsvinden op 16 september op het Canadaplein. Tijdens het festival kunt u door middel van tips over afval, recycling, voeding, eerlijk winkelen en duurzaam wonen uw levensstijl duurzamer maken. Tevens zijn er activiteiten voor kinderen, die de vorige jaren erg positief zijn beoordeeld.

Kantoren als Grondstoffendepot

De Economic Board Utrecht (EBU) is bezig met een initiatief om ervoor te zorgen dat het afval wat in kantoren wordt geproduceerd geld gaat opleveren. Marktpartijen worden gevraagd om mee te denken.

Het EBU is van mening dat afval geld kan opleveren, in plaats van dat het een kostenpost is. Hiernaast kan een andere organisatie ook zorgen voor een vermindering van grondstoffenverbruik en CO2-uitstoot. Als afval op een efficiënte manier wordt omgezet in nieuwe producten wordt een kantoor een grondstoffendepot. Dit levert geld op.