U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Scheiding van plastic afval wel degelijk gelukt

Robbert van Duin, voorzitter van Recycling Netwerk Nederland heeft recentelijk laten weten dat het scheiden van plastic afval mislukt is. Hij zei namelijk dat de impact op het milieu beschamend klein was. Dit zou komen door de kwaliteit van het plastic. Deze kwaliteit is te laag om te kunnen recyclen. Verschillende organisaties laten nu weten dat deze opmerking niet klopt en is gebaseerd op onjuiste cijfers.

Belgische supermarkten verminderen restafval

Een supermarktketen in België, Colruyt Group, heeft 82,1 procent van zijn bedrijfsafval in de eerste helft van 2016 gerecycled. De supermarktketen heeft ervoor gezorgd dat vergistbaar afval en broodafval beter gesorteerd wordt. Dit zorgde al voor 700 ton minder restafval dat teruggestuurd moest worden naar de distributiecentra.

Schonere uitstraling van gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht heeft nieuwe plannen om de stad een schonere uitstraling te geven. Komend jaar zullen alle containers voor plastic, glas en textiel ondergronds gemaakt worden. Mensen zullen bij ondergrondse containers minder snel afval naast de container plaatsen. Het zal ook de inzameling van deze afvalstromen moeten bevorderen. Ook krijgen de inwoners van Woensdrecht een extra tik op hun milieukaart om in plaats van 2 keer, drie keer gebruik te mogen maken van de gemeentelijke milieustraat.