U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Brand bij milieustraat Diemen

Afgelopen zaterdag, 11 februari, is er bij de milieustraat in Diemen brand uitgebroken. De brand brak rond 20.00 uur uit in een transformatorhuisje aan de Landlust in Diemen.

De brand bleef gelukkig beperkt. Gezien de locatie kwamen er wel vele hulpdiensten ter plaatse. Liander gaf aan dat alleen de stroom op het terrein van de milieustraat was uitgevallen. Huishoudens zijn gelukkig niet getroffen. Een monteur van Liander zal de exacte schade opnemen.

Samenwerking tussen kringloop en milieustraat

Kringloop en milieustraat Oss gaan een samenwerking aan. Dit willen ze realiseren door middel van een gezamenlijk innamepunt voor afval en afgedankte goederen, een gedeelde gevel en collectieve openingstijden. Het blijven wel twee aparte organisaties, maar met één gezicht. Ook zal er een nieuwe demontagehal komen om afval beter te kunnen scheiden.

Fikse boete voor reyclingsbedrijven

Drie recyclingbedrijven hebben boetes van ruim 67 miljoen euro opgelegd gekregen. De reden hiervoor was dat autoslopers in Nederland en enkele buurlanden jarenlang te weinig geld hebben gekregen voor tweedehands accu's, omdat opkopers in het geheim afspraken over de inkoopprijzen hadden gemaakt.