U bent hier

Informatie over recycling, afval en hergebruik

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geinteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie. Wilt u meer weten over afval recycling? Vindt u afval recycling belangrijk, dan is deze site iets voor u! Lees meer...

Nieuws

Gemeente Zutphen scoort slecht op afvalgebied

Uit het jaarverslag van afvalbeheerder Circulus Berkel over de afvalscheiding in gemeente Zutphen is gebleken dat inwoners nog niet optimaal hun afval scheiden. In vergelijking met buurgemeenten is er nog een duidelijk winst te behalen op dit gebied.

Stickers op afvalbakken Noordoostpolder

CDA-raadslid Johan Goos, van gemeente Noordoostpolder, heeft uitspraak gedaan over de vragen omtrent het aangetroffen afval in de vuilnisbakken van ophaalservice HVC. Door het onlangs ingevoerde systeem met de vier afvalpakken, houden mensen in de grijze container ruimte over. Deze ruimte wordt door veel huishoudens opgevuld met resten van schuttingen, stenen, badkameronderdelen etc. Dit is niet de bedoeling, dit is grof afval en hoort naar de gemeentelijke milieustraat te worden gebracht. Gevolg is dat de medewerkers van HVC de bakken niet mogen meenemen.

Mededeling gemeente Haaren aan bezoekers milieustraat

Gemeente Haaren heeft een bericht aan haar inwoners over de overlast rondom de toegangspoort van de milieustraat. Elke week staan de bezoekers al in al vroegte voor de deuren te wachten tot de milieustraat geopend wordt. De gemeente wil laten weten dat dit niet nodig is en dat dit enkel tot oponthoud leidt doordat de op- en afgang op deze manier geblokkeerd worden. Ook maakt de lange stilstaande wachtrij de verkeerssituatie onveilig vanwege het nabijgelegen kruispunt. Er is voor iedere bezoeker voldoende tijd en gelegenheid om het afval tijdens de openingsuren af te geven.